آسانسور ایرانی

آسانسور ایرانی

سفر ناصر الدین ساه به فرنگ علت اصلی ورود آسانسور به ایران شد. تا جایی که ناصر الدین شاه در سفرنامه خود می نویسد : 

به مریض‌خانه سنت توماس رفتیم … اسبابی دارند که ناخوش (بیمار) را روی تخت گذاشته از توی اتاق زیر می‌کشند به مرتبه (طبقه) بالا می‌برند. بسیار تماشا داشت که ناخوش حرکت نکند…

اولین اقدامی که ناصر الدین شاه پس از بازگشت از فرنگ انجام داد ، نصب آسانسوری در کاخ گلستان بود. بعد از آن آسانسور نیز که اولین آسانسور ایران بود ، برای دومین بار در ایران نصب آسانسور در پالایشگاه آبادان (در زمان احمد شاه) انجام گرفت. البته در حال حاضر اثری از این آسانسورها وجود ندارد.

صنعت آسانسور در ایران

صنعت آسانسور در ایران
صنعت آسانسور در ایران

صنعت آسانسور در ایران از ۸۰ سال پیش به صورت رسمی شکل گرفت و شرکت های اوتیس و شیندلر اولین شرکت های فعال در حوزه صنعت آسانسور در ایران بودند.  

صنعت آسانسور ایران با رونق گرفتن ساخت و ساز در زمان پهلوی اول ایجاد و توسعه یافت که اولین آسانسورهای نصب شده پس از رسمی شدن صنعت آسانسور در ساختمان های اطراف میدان سپه ، باشگاه افسران و … بود.

با توجه به این که در آن زمان متخصصین در حوزه صنعت آسانسور در کشور وجود نداشتند به اجبار از متخصصین خارجی برای نصب آسانسور استفاده می شده است و به مرور زمان دانش تخصصی و آموزش نصب آسانسور به کشور ایران راه یافت و بومی سازی شد.

دوران رشد صنعت آسانسور که از جمله این پیشرفت ها می توان به آموزش دیدن متخصصین جهت انجام نصب آسانسور ، تولید قطعات در کشور ، ایجاد شرکت های نصب و راه اندازی آسانسور و … اشاره کرد به سال ۱۳۳۵ بر می گردد که در آن سال ها آپاراتمان سازی رونق بسیار زیادی یافته بود.

اولین کارخانه آسانسورسازی ایران

یکی از نقاط عطف مهم در صنعت آسانسور ایران ، تصمیم و برنامه ریزی برای احداث کارخانه آسانسور سازی کشور توسط سازمان راه و شهرسازی در سال ۱۳۴۵ بود. اولین کارخانه آسانسورسازی کشور ایران شیندلر واقع در شهرک صنعتی «البرز» در شهر قزوین بود که کار خود را در سال ۱۳۵۳ آغاز کرد. این کارخانه در ابتدای شروع کار خود با ظرفیت اولیه تولید چهارصد دستگاه آسانسور تحت لیسانس شیندلر سوئیس آغاز نمود.

کارخانه ایران شیندلر هم ‌زمان با شروع تولیدات آسانسور برنامه ریزی جهت پرورش نیروی متخصص در نصب آسانسور نیز داشت و  شروع به برگزاری دوره ‌های کامل آموزشی تئوری و عملی نصب آسانسور کرد.

دوره های آموزشی شرکت شیندلر از سال ۱۳۵۴ تا ۱۳۵۷ انجام شد و در هر دوره آموزشی که شیندلر برگزار می کرد حدود ۲۰ تکنسین موفق به کسب مدرک مهارت نصب می ‌شدند.

در این دوره از تاریخ صنعت آسانسور ایران و همزمان با اقدامات شرکت شیندلر ، اولین کارخانه سازنده قطعات آسانسور در ایران با نام تسلا ــ ایران نیز تولید قطعات آسانسور را شروع نمود.

کارخانه آسانسورسازی بعدی که در ایران تاسیس شد ، در سال ۱۳۵۴ در ابهر بود. هم چنین در سال ۱۳۵۵ شرکتی در رشت با نام ایران امباربا تولیدات آسانسور را آغاز نمود.

در کنار شرکت‌های تولیدی فوق حدود سی شرکت نصب و فروش آسانسور هم در ایران تا سال ۱۳۵۷ دائر شدند. همچنین چهار یا پنج کارگاه تولید درب و کابین آسانسور هم ایجاد شد که شرکت ‌های فروش و نصب آسانسور را یاری می‌ دادند.

آسانسور ایرانی

آسانسور ایرانی بهترین گزینه برای ساختمان هایی است که می خواهند در عین حال که کیفیت بالایی را داشته باشند ولی هزینه زیادی را پرداخت نکنند. قیمت آسانسور در سال ۹۹ به دلیل افزایش شدید قیمت دلار با افزایش زیادی مواجه و همین سبب شد آسانسور ایرانی که قیمتی یک سوم قیمت آسانسور برندهای خارجی دارد رونق پیدا کند.

موتور آسانسور ایرانی

موتور آسانسور که اصلی ترین قطعه نیز در آسانسور ایرانی به حساب می آید توسط برندهای زیر ساخته و روانه بازار ایران و جهان شده است :

  1. موتور آسانسور بهران
  2. موتور آسانسور یاران
  3. موتور آسانسور الکمپ تبریز
  4. موتور آسانسور پرگاس
  5. موتور آسانسور الکو

با استفاده از این موتور آسانسور ایرانی می توانید هزینه نصب آسانسور را کاهش دهید. که از نظر کیفیت موتور آسانسور بهران از سطح بالاتری برخوردار است. لازم به ذکر است که طراحی و تولید کلیه این موتور ها منطبق بر استاندارد EN81 اروپا می باشد.

بهترین برند آسانسور ایرانی

استفاده از برندهای آسانسور ایرانی علاوه بر کمک به اقتصاد کشور می تواند صرفه جویی زیادی در هزینه های ساختمان ها داشته باشد. از این رو شناخت برندهای آسانسور ایرانی ضروری به نظر می رسد تا بتوان شرکت خوبی را برای نصب آسانسور انتخاب نمود.

هرچند تصمیم گیری و انتخاب یک شرکت آسانسور کار بسیار دشواری است زیرا برخی شرکت ها در امر تولید قطعات آسانسور به صورت موفق عمل می کنند و برخی دیگر در خدمات نصب و تعمیر و نگهداری آسانسور به شدت موفق می باشند. اما به طور کلی از محبوب ترین برندهای آسانسور ایرانی می توان به شرکت فنی و مهندسی سخاوت اشاره نمود.

انواع آسانسور ایرانی

در ایران انواع آسانسور (کششی ، هیدرولیکی و … ) طراحی ، تولید و نصب می گردد اما در کشور ایران به دلایل مختلفی از آسانسور گیربکس دار بیشتر استفاده می شود.

قیمت آسانسور ایرانی

همان طور که قبل تر گفته شد قیمت آسانسور ایرانی نسبت به نمونه خارجی حدود یک سوم است. اما با توجه به افزایش قیمت دلار در سال ۹۹ ، قیمت آسانسور ایرانی نیز تحت تاثیر قرار گرفته است و افزایش داشته است. برای اطلاعات دقیق و به روز قیمت آسانسور ایرانی می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید تا ضمن بهره مندی از مشاوره های کارشناسی آن ها استعلام قیمت به روز آسانسور را نیز دریافت نمائید.

امیدواریم از مطالعه این مقاله استفاده لازم را برده باشید و بتوانیم با حمایت از تولید ملی از جمله آسانسور ایرانی که دارای کیفیت خوبی نیز هست ، به اقتصاد کشور کمک کنیم.

پیوند های اشتراک گذاری پست

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های تازه