آسانسور بیمارستانی

آسانسور بیمارستانی

امروزه استفاده از آسانسورها و آسانسور بیمارستانی در مکان‌های مختلفی چون ساختمان‌های مسکونی، بیمارستان‌ها، شرکت‌ها، برج‌ها، مراکز تجاری و … به یک قسمت اساسی از زندگی روزمره تبدیل شده‌ است. این نیاز، به ویژه برای کسانی که در ساختمانهای بلند کار می‌کنند یا زندگی می‌کنند بیشتر است.

آسانسورها انواع مختلفی دارند؛ که می‌تواند در کاربردهای مختلفی مورد استفاده قرار گیرد و اهداف متفاوتی را ارائه دهد. در این میان انواع آسانسورهایی که در مراکز درمانی و بیمارستان‌ها و کلینیک‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد کار را برای بیماران و کارمندان مراکز درمانی بسیار آُسان کرده است. از انتقال ساده یک بیمار با ویلچر تا دور زدن بیمار حیاتی روی تخت؛ بدون ایجاد مزاحمت با حضور پزشکان و پرستاران به آرامی و بی صدا و سریع، بدون تکان و شوک؛ از مزایای استفاده از آسانسورها در بیمارستان‌ها است. همچنین امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژِی؛ بسیاری از آسانسورهای مدرن توسط کامپیوتر کنترل می‌شوند، اما هرچه عملکرد این آسانسورها پیچیده تر باشد، در معرض خطای بیشتری نیز خواهد بود. در ادامه با ما همراه باشید تا همه چیز را درباره آسانسور بیمارستانی از کاربرد، عملکرد، مزایا و معایب تا انواع آن؛ بررسی کنیم.

آسانسور بیمارستانی یا آسانسور بیمار

آسانسور بیمارستانی یا آسانسور بیمار
آسانسور بیمارستانی یا آسانسور بیمار

آسانسور بیمارستانی به آن دسته از آسانسورهایی گفته می‌شود که در بیمارستان‌ها، کلینیک‌ها و مراکز درمانی، مورد استفاده مقرار می‌گیرد و تفاوتهایی با آسانسورهای مسافربری دارد که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

مناطق استفاده معمول این نوع آسانسور ؛ ساختمان‌هایی مانند بیمارستان‌ها، مراکز درمانی، مراکز بهداشتی درمانی جامعه و خانه سالمندان است. دکمه‌های کابین آسانسور بیمارستانی نسبت به انواع دیگر آسانسورها کمتر است و درهای آنها از انواع دیگر بازتر است. ابعاد آسانسور بیمارستان باید در استانداردهایی باشد که حداقل یک برانکارد و یک همراه بتواند در آن وارد شود. کابین آسانسور بیمارستان باید از نظر بهداشتی با رعایت نکات بهداشتی باشد و اقدامات احتیاطی در مورد پیشگیری از آنتی باکتریال باید انجام شود. در دکوراسیون داخلی آسانسورهای بیمارستان که به آن آسانسورهای بیمار نیز گفته می‌شود، از ضدزنگ استفاده شده است و روشنایی و نورپردازی داخلی کابین؛ طوری طراحی شده که آرامش را برای بیمار به همراه داشته باشد. همچنین؛ اقدامات احتیاطی برای وضعیت قطع برق باید انجام شود.

آسانسورهای بیمارستانی ممکن است به صورت نیمه خودکار، تمام اتوماتیک یا هیدرولیک ترجیح داده شوند. آسانسورهای بیمارستانی باید توسط تعمیرات اساسی و متناوب آسانسور که شرکت های مجاز تعمیر و نگهداری آسانسور ایجاد می‌کنند، تعمیر اساسی شوند.

سرعت آسانسور بیمارستانی

ظرفیت آسانسورهای بیمارستان 1600 کیلوگرم تا 2000 کیلوگرم و سرعت های مختلف آنها از 0/40 متر بر ثانیه تا 30 متر بر ثانیه است. سرعت حرکت، باز و بسته شدن در آسانسور و سنسورهای در آن باید مناسب با نیازهای مراکز درمانی باشد به طوریکه هنگام باز و بسته شدن در، امکان ورود و خروج ایمن برای بیماران و کادر پزشکی وجود داشته باشد. همچنین سنسورها هنگامی که برانکارد و سایر تجهیزات پزشکی در حال ورود و خروج از آسانسور هستند، هنگام قراقر گرفتن در میان در باز بمانند و ایمنی کافی برای همه کاربران وجود داشته باشد.

مزایای آسانسور بیمارستانی

آسانسور بیمارستانی چندین مزیت دارد. این امکان را به بیماران سنگین منتقل می‌کند در حالی که استرس را بر مراقبین مراقبت می‌کند در حالی که تعداد پرسنل پرستاری مورد نیاز برای جابجایی بیماران نیز کاهش می‌یابد. همچنین احتمال آسیب ارتوپدی از بیماران لیفتینگ را کاهش می دهد.

معایب آسانسور بیمارستانی

در بیمارستان‌ها؛ ارائه ایمن خدمات روزانه برای کارکنان، بیماران و تجهیزات، تعدادی از چالش‌ها را برای مسئولین نگهداری، سرویس و بازرسی از آسانسورهای بیمارستانی به همراه دارد.

آسانسورهای بیمارستانی کاربرد زیادی دارند، بسیار بیشتر از موارد موجود در یک دفتر یا بلوک آپارتمانی. خسارت رساندن به آن نیز بسیار آسان است، زیرا اکثر اوقات؛ تخت ها یا صندلی های چرخدار به سمت درها یا اتومبیل بالابر سقوط می‌کنند.

علاوه بر این، در حالی که آسانسورها به طور معمول برای تعداد دفعات مشخص در روز طراحی می‌شوند و وزن معینی را تحمل می‌کنند، در  برخی از بیمارستان‌ها، این امر صادق نیست. این موضوع می‌تواند باعث افزایش زمان و هزینه‌های نگهداری زیادی شود.

به عنوان مثال، طناب‌های بالابر دارای چرخه عمر مشخصی هستند و در صورت استفاده بیش از حد از آسانسور؛ بیشتر از دستورالعمل های سازندگان، باید تعویض شوند.

انواع آسانسورهای بیمارستانی

انواع آسانسورهای بیمارستانی
انواع آسانسورهای بیمارستانی

آسانسور دستی هیدرولیک

بیماران از مایع هیدرولیک به عنوان نیرو برای حرکت مکانیزم آسانسور استفاده می‌کنند. در این آسانسور؛ یک لنگ ساده متصل شده است تا مایع را پمپاژ کند و نیروی بالابرنده را تأمین کند. این آسانسورها روشی ایمن را برای بلند کردن و  تحرک بیشتر بیمارانی که قادر نیستند به تنهایی از روی تخت یا صندلی بلند شوند  ارائه می‌دهد.

خدمات اورژانس پزشکی یا کد آبی

سرویس کد آبی که معمولاً در بیمارستان‌ها استفاده می‌شود، اجازه می‌دهد تا آسانسور به هر طبقه برای استفاده در شرایط اضطراری استفاده شود. هر طبقه دارای کلید فراخوانی کد آبی است و در صورت فعال شدن، سیستم آسانسور بلافاصله کابین آسانسور را انتخاب می‌کند که می‌تواند سریعتر پاسخ دهد، صرف نظر از جهت سفر و بار مسافر. به مسافران داخل آسانسور هنگام باز شدن درها با دزدگیر و چراغ نشانگر اطلاع داده می‌شود تا از آسانسور خارج شوند. آسانسور پس از رسیدن به کف، درهای خود را پارک کرده و دکمه‌های اتومبیل غیرفعال می‌شود تا مانع کنترل آسانسور توسط مسافر شود. سپس پرسنل پزشکی باید کلید آبی رنگ را در داخل ماشین فعال کرده، کف آنها را انتخاب کرده و درها را با دکمه بستن درب ببندند. آسانسور سپس بدون توقف به طبقه انتخاب شده می‌رود و تا زمانی که در ماشین خاموش نشود؛ در سرویس کد آبی باقی می‌ماند. در برخی از آسانسورهای بیمارستانی موقعیت “نگهداری” روی کلید آبی رنگ وجود دارد (مشابه سرویس آتش نشانی) که به شما اجازه می‌دهد آسانسور در طبقه‌ای قفل شده و خارج از سرویس باقی بماند تا زمانی که کد آبی غیرفعال شود.

آسانسور بیمار

آسانسور بیمار (آسانسور بیمار، جک آسانسور ، آسانسور هیدرولیکی) ممکن است آسانسور اسلینگ یا بالابر نشستنی باشد. این وسیله کمکی است که به بیماران در بیمارستان‌ها و خانه‌های سالمندان و افرادی که مراقبت‌های بهداشتی در منزل دارند، اجازه می‌دهد تا با استفاده از نیروی الکتریکی یا هیدرولیکی بین تخت و صندلی یا سایر مکان‌های استراحت مشابه؛ منتقل شوند. بالابر اسلینگ برای بیمارانی که تحرک آنها محدود است استفاده می‌شود. آسانسورهای اسلینگ آسانسورهای متحرک (یا کف) یا بالابرهای سقفی (معلق از سقف، دیوارهای نصب شده یا مسیرهای سقفی) هستند.

آسانسور سقفی

نوع دیگری از آسانسور بیمارستانی که آسانسور سقفی نامیده می‌شود؛ می‌تواند به صورت دائمی بر روی سقف اتاق نصب شود تا فضای بیشتری را ذخیره کند.

ایمنی آسانسور بیمارستانی

داشتن یک برنامه موفقیت آمیز برای کنترل ایمنی بیمار؛ چیزی بیشتر از داشتن تجهیزات است. این بدان معنی است که شما از تجهیزات مناسب برای این مورد استفاده کرده و در صورت نیاز کارکنان، به راحتی در دسترس آنها هستید. در اینجا چند روش جهت تهیه تجهیزات مناسب برای بیمارستان آورده شده است:

افرادی که بیماران را جابجا می‌کنند نقش مهمی در تعیین تجهیزات مناسب برای هر واحد ایفا می‌کنند. تجهیزات باید بر اساس نیازهای ویژه لیفتینگ، انتقال و حرکت هر واحد و جمعیت بیمار انتخاب شود و همچنین به راحتی در دسترس کارکنان قرار گیرد تا بتوانند بدون منتظر نگه داشتن بیماران یا تأخیر در انجام سایر کارها، از آنها استفاده کنند.

سیستم ها باید در محل خود قرار بگیرند تا اطمینان حاصل شود که تجهیزات مکانیکی حفظ شده و وسایلی مانند اسلینگ و ورق‌های انتقال تمیز و ذخیره می‌شوند. در صورت خراب بودن یا شارژ نشدن تجهیزات، کارکنان نمی‌توانند از آنها استفاده کنند. بعلاوه، تجهیزاتی که بطور صحیح نگهداری نشده‌اند می‌توانند صدماتی به مراقبین و بیماران وارد کنند.

فروشندگان می‌توانند به شما در تهیه برنامه مدیریت ایمن، نمایشگاه‌های میزبان تجهیزات، مشکلات عیب‌یابی، پاسخگویی به سوالات و نگهداری و تعویض تجهیزات کمک کنند.

هنگام نصب آسانسور در بیمارستان‌ها می‌توان از ایمن بودن آن اطمینان حاصل کرد زیرا انجام این کار بسیار آسان‌تر و مقرون به صرفه‌تر از مقاوم سازی است.

تفاوت میان آسانسور بیمارستانی با آسانسور مسافربری

آسانسورهای باری برای جابجایی کالا و مواد در سراسر ساختمان طراحی شده اند. در مقایسه با آسانسورهای مسافری ، واگن های باری با سرعت کمتری حرکت می کنند ، می توانند بارهای بسیار سنگین تری را حمل کنند و برای مقاومت در برابر شرایط سخت تر کار طراحی شده اند. … آسانسور باری معمولاً شامل درهای عمودی باز می شود.

قیمت و خرید آسانسور بیمارستانی

هر روزه، هزاران بیمار، پزشک، پرستار و کارکنان و ملاقات کنندگان در بیمارستان‌ها؛ بین طبقات، از موارد اضطراری و جراحی به بخش‌های مراقبتی و تختخواب منتقل می‌شوند. وجود آسانسور در این محیط ها، می‌تواند تفاوت عمده‌ای ایجاد کند. آسانسورهای بیمارستانی؛ وسایل کمکی هستند که به بیماران در بیمارستان‌ها، خانه‌های سالمندان و افرادی که تحت مراقبت‌های پزشکی در خانه هستند، این امکان را می‌دهد تا با استفاده از نیروی الکتریکی یا هیدرولیکی بین تخت و صندلی یا سایر مکان‌های استراحت مشابه منتقل شوند. در نتیجه دوران بهبودی برای بیماران در بیمارستان‌ها و خانه را آسان‌تر می‌کند و این امکان را به بیماران و پرستاران می‌دهد تا به راحتی و با آرامش بیشتری به انجام فعالیت‌های روزانه خود بپردازند.

آسانسور بیمارستانی ستاره فرازنما

در آخر؛ سپاسگزاریم از اینکه تا اینحا با ما همراه بودید. امیدواریم مقاله آسانسور بیمارستانی پاسخی برای سوالات شما باشد و همچنین برایتان مفید واقع شود. همچنین شما عزیزان میتوانید برای خرید اسانسورهای بیمارستانی یا آسانسورهای مخصوص بیماران با مشاوران شرکت آسانسوری ستاره فراز نما ارتباط برقرار نمایید تا ما بهترین مشاوره را به شما داشته بشایم.

پیوند های اشتراک گذاری پست

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های تازه