آسانسور برای چند طبقه الزامی است؟ ابعاد آسانسور مقررات ملی ساختمان

آسانسور برای چند طبقه الزامی است؟ ابعاد آسانسور مقررات ملی ساختمان

بر اساس مقررات ملی ساخت یک سری ضوابط فنی و حقوقی در هنگام اجرای عملیات ساختمانی مانند نصب آسانسور الزامی و لازم الاجرا می باشند. یکی از این قوانین مربوط به نصب آسانسور است؛ بنابراین اگر این سؤال برای شما مطرح شده که آسانسور برای چند طبقه الزامی است و یا اینکه در چه ساختمان هایی باید آسانسور نصب شود؟

باید به این قوانین و مقررات مراجعه کنید. طبق این قوانین در ساختمان هایی که بیش از سه طبقه دارند، نصب آسانسور الزامی است. همچنین برای دریافت مشاوره تخصصی برای نصب آسانسور با شرکت ستاره فراز نما تماس حاصل فرمایید.

در قوانین و مقررات ملی ساختمان این طور آمده ‌است ساختمان هایی که از کف ورودی اصلی، طول مسیر عمودی حرکت بیشتر از ۷ متر باشد، نیازمند به نصب آسانسور هستند. در این قانون طول مسیر حرکت از کف اولین طبقه تا انتهای آخرین طبقه در نظر گرفته می شود.

به طور کلی ساختمان هایی که طول مسیر حرکت آن ها از کف ورودی اصلی، بیشتر از ۲۱ متر باشد، حداقل یک آسانسور نیاز دارند؛ اما برخی از ساختمان ها که دارای ۸ طبقه هستند و طول مسیر حرکت آن ها از کف ورودی اصلی ساختمان، از ۲۸ متر بالا تر است، باید دو آسانسور داشته باشند و تنها نصب یک آسانسور کافی نیست.

حتما مشاهده کنید : در صورت خرید آسانسور خانگی لوکس به سایت اف ان اس لیفت مراجعه کنید.

در چه ساختمان هایی نصب آسانسور الزامی است؟

آسانسور یکی از بخش های مهم هر ساختمان است که باید بر اساس ضوابط ویژه تعیین شده توسط مقررات ملی ساختمان و همچنین مواردی مانند تعداد طبقات، نوع کاربری، ظرفیت، سرعت و … برای هر ساختمان در نظر گرفته شود. در ساختمان هایی که بیش از سه طبقه دارند، طبق قوانین باید آسانسور نصب شود. در غیر این صورت در مرحله نظارت نمی توانند پایان کار دریافت کنند.

ابعاد آسانسور مقررات ملی ساختمان

ابعاد آسانسور مقررات ملی ساختمان

ابعاد آسانسور طبق مقررات ملی ساختمان دارای ویژگی های خاصی است که باید به درستی اعمال شود. در غیر این صورت در مرحله اجرایی و همچنین نصب آن تیم اجرایی دچار مشکلاتی می شوند.

استاندارد های لازم برای ابعاد آسانسور توسط معاونت مسکن و ساختمان دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان تدوین شده است و باید بر اساس این قوانین و ضوابط برای هر ساختمان عمل شود. با توجه به این ابعاد استاندارد، برای قسمت های مختلفی مانند چاه، موتورخانه و همچنین کابین آسانسور ابعاد مشخصی تعیین شده است.

تمام این ابعاد با توجه به سرعت 5/2 متر بر ثانیه آسانسور محاسبه می شود و اگر سرعت آسانسور بیشتر باشد باید محاسبات تخصصی به صورت ویژه انجام شود. معمولاً این محاسبات توسط افراد مورد تأیید و همچنین شرکت هایی که دارای صلاحیت هستند انجام می شود.

بر اساس مبحث پانزدهم مقررات ملی ساختمان در ساختمان های مسکونی ابعاد استاندارد برای آسانسور های هیدرولیک که سرعت آن ها 4/0 متر بر ثانیه است، ابعاد و استاندارد های مشخصی در نظر گرفته شده و همچنین برای آسانسور هایی که سرعت های 6/1 و 5/2 متر بر ثانیه دارند و مخصوص آسانسور کششی هستند، استاندارد های دیگری در نظر گرفته می شود.

در ساختمان هایی که دارای ترافیک های متفاوتی هستند با توجه به ترافیک آن ها، آسانسور های مختلفی را نصب می کنند. به عنوان نمونه اگر یک ساختمان دارای ترافیک متوسط باشد، آسانسور ها باید دارای ابعاد ۳۰۰ کیلوگرم ، ۳۷۵ کیلوگرم و ۴۵۰ کیلوگرم باشند؛ اما آسانسور هایی که باید افرادی که سنگین تر هستند و با صندلی چرخدار جابجا می شوند، حمل کنند، ظرفیت ۶۰۰ کیلوگرم داشته باشند.

استاندارد های تعیین شده برای آسانسور های بیمارستان ها، آسایشگاه، سالمندان و درمانگاه که باید بیماران را با برانکارد حمل کنند، دارای ابعاد 1000 کیلوگرم باشند. معمولاً ظرفیت آسانسور های چهار نفره طبق این استاندارد ها باید ۳۰۰ کیلوگرم باشد.

پیوند های اشتراک گذاری پست

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های تازه