طراحی پله برقی؛ ضوابط پله برقی در مجتمع تجاری

طراحی پله برقی؛ ضوابط پله برقی در مجتمع تجاری

پله برقی ها در میان دستگاه های مشابه مانند آسانسور، بالاترین ظرفیت جابجایی افراد به صورت عمودی را به خودشان اختصاص داده اند.

از این وسیله معمولا در اماکن عمومی مثل پایانه های مسافری، مراکز تجاری، فروشگاه ها، متروها و.. استفاده شده و مزیت های رقابتی به دنبال دارد.

در مراکز تجاری به راحتی می توان هدایت جمعیت به طبقات پایین تر از همکف یا بالاتر از آن را، در ۲ صورت وجود یا نبود پله برقی با یکدیگر مقایسه کرد.

جالب است بدانید که بسیاری از طبقات بالا در مراکز تجاری که پله برقی ندارند، تردد کمتری داشته و رونق کسب و کارشان پایین تر می باشد.

اهمیت طراحی پله برقی در چنین مراکزی آنقدر زیاد است که امروزه حتی در مغازه ها و فروشگاه های دو طبقه و کوچک نیز برای هدایت مشتریان به طبقات بالاتر، از پله برقی استفاده می شود.که شرکت fnslift تمامی استانداردهای موجود را در طراحی رعایت میکند

هر چند که در ابتدا ممکن است قیمت این دستگاه بالا به نظر برسد، اما با توجه به استفاده طولانی مدت و منافعی که دارد ارزشش را خواهد داشت. ما در این مقاله می خواهیم به طراحی پله برقی و ضوابط مربوط به آن در مجتمع های تجاری بپردازیم.

ضوابط پله برقی در مجتمع های تجاری

همانطور که پیش از این گفتیم؛ پله های برقی بیش از هر جای دیگری در مکان های پرتردد مانند فرودگاه ها، فروشگاه ها، مترو و ساختمان های تجاری استفاده می شوند.

برای اینکه بتوان طراحی این دستگاه ها را به صورت اصولی و استاندارد انجام داد، باید با مهم ترین ضوابط پله برقی در مجتمع تجاری آشنا شده و آن ها را به طور کامل رعایت کرد.

  1. زمانی که در مسیر گردش عمومی فاصله بین سطوح به بیش از 5.3 متر رسیده باشد، بهترین وسیله برای جابجایی افراد پله برقی خواهد بود.
  2. چنانچه زاویه شیب پله برقی بیش از ۳۰ درجه طراحی نشده باشد، حداکثر سرعتی که می توان برای آن تنظیم نمود 75.0 متر بر ثانیه خواهد بود.
  3. به خاطر داشته باشید که در طراحی پله برقی، حداکثر زاویه شیب آن ۳۰ درجه و درصورتی که ارتفاعش از سقف بیش از ۶ متر باشد، ۳۵ درجه خواهد بود.
  4. پله های برقی با توجه به کاربری شان، با عرض های مختلفی طراحی می شوند، اما به طور کلی مطلوب ترین حالت ممکن عرض یک متر می باشد. بهتر است بدانید که طراحی پله برقی با عرض یک متر می تواند حداقل ۳ هزار نفر را در یک ساعت جابجا کند.
  5. فاصله بین دیوار مجاور و دست انداز پله برقی باید حداقل به یک متر برسد.

روش های مختلف چیدمان پله برقی در مجمتع های تجاری

روش های مختلف چیدمان پله برقی در مجمتع های تجاری

  • چیدمان به روش تکی

یکی از عملی ترین روش های جابجایی مسافران میان سه سطح مختلف، استفاده از روش تکی می باشد. در این چیدمان مسافران برای آنکه به پله بعدی برسند، باید مسیر کوتاهی را طی کنند.

از لحاظ استراتژیکی گفته می شود که طی کردن این مسیر کوتاه می تواند باعث ایجاد انگیزه در افراد برای خرید بیشتر به شمار رود.

به خاطر داشته باشید که این چیدمان معمولا برای مکان هایی که جریان حرکت افراد در آن ها به یک سمت می باشد، مناسب است. به عنوان نمونه در مراکز تجاری حرکت افراد به سمت طبقات بالاتر توسط پله برقی های یک سمت، و حرکت مسافران به طرف طبقات پایین تر، با پله برقی های بخش دیگر ساختمان انجام می شود.

از آنجایی که هدایت افراد در این چیدمان دچار وقفه های کوتاه است، به طور کلی زمان رسیدن به طبقات بالا افزایش می یابد. بنابراین پله برقی هایی بیشترین کاربرد را دارند که بتوانند با طی کوتاه ترین مسافت، افراد را به مکان آغازین شان برگرداند.

  • چیدمان به روش ضربدری

در طراحی پله برقی با چیدمان ضربدری، امکان حرکت سریع بین طبقات برای مسافرین ایجاد می شود. این روش چیدمان برای فروشگاه های بزرگ، ساختمان های اداری و خدماتی بسیار مناسب خواهد بود.

به طور کلی روش ضربدری معمول ترین نوع چیدمان می باشد و با انتقال مسافران به طبقات بالا و پایین می تواند از تراکم جمعیت در پاگردها جلوگیری کند.

  • چیدمان به روش موازی

به عنوان یکی از ضوابط پله برقی در مجتمع تجاری، استفاده از چیدمان موازی تنها در صورتی امکان دارد که بین پله برقی ها در دو طبقه متوالی، فضای پاگرد کافی وجود داشته و همچنین طراحی ساختمان نیز ظرفیت استفاده از این روش را داشته باشد.

از آنجایی که این روش با عنوان سریع ترین چیدمان برای دستیابی به طبقات بالاتر به شمار می رود، استفاده از آن در ساختمان هایی با طول زیاد بسیار مناسب خواهد بود.

پیوند های اشتراک گذاری پست

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های تازه