مخترع پله برقی کیست؟ سفر در زمان و نگاهی به اولین پله برقی جهان

مخترع پله برقی کیست؟ سفر در زمان و نگاهی به اولین پله برقی جهان

قدم از قدم برندار و حرکت‌کن!

میل انسان یکجا نشین به ساکن شدن و حرکت نکردن آنقدر زیاد است که مدام در حال اختراع وسایلی است که نیاز او را به تکان دادن ماهیچه‌هایش به حداقل برساند. ولی حتی کسانی که اهل جنب و جوش هستند و شاید در طول روز بارها از پله بالا و پایین بروند، وقتی با یک پله‌ برقی خراب مواجه می‌شوند احساس ناراحتی و ناامیدی می‌کنند!

این وسیله برای افرادی که از پادرد، زانودرد، کمردرد یا در مواردی از تبنلی رنج می‌برند حکم یک نجات دهنده را دارد.

پله برقی ها (پله‌های متحرک) از کجا آمدند؟

پله‌های متحرک از کجا آمدند؟
پله‌های متحرک از کجا آمدند؟

پله ‌برقی از آن دست چیزهایی است که نمی‌توان اختراع‌، ساخت و تولید آن را به یک شخص یا شرکت مشخص نسبت داد. افراد زیادی در اختراع و بهره‌برداری از این ماشین سهیم بوده‌اند. اولین نمونه‌ی پله‌ برقی چوبی بوده. در سال ۱۸۵۹ نانتان ایمز حق امتیاز پله‌های چرخان را به نام خود ثبت کرده. این پله‌ها به صورت مثلثی بودند و مسافران با استفاده از آن از یک سمت بالا و از طرف دیگر پایین می‌آمدند.

ولی این جس وبلیورنو بود که نخستین پله برقی قابل استفاده را در سال ۱۸۸۱ در آمریکا ساخته‌. در آن دوران فقط برای انتقال تیرک‌های چوبی و میله‌های فلزی به کشتی‌ها از این پله برقی‌ها استفاده می‌کردند.

جس رنو در سال ۱۸۹۲ رمپ شیبدار متحرکی را اختراع کرد که چندسال بعد به بهره‌برداری رسید. این وسیله اولین نمونه‌ی قابل استفاده‌ی  پله برقی برای جابه‌جا کردن افراد بود که در نیویورک نصب و راه‌اندازی شد. این وسیله در سال ۱۸۹۶ در پارکی واقع در یکی از جزیره‌های نیویورک نصب شد. این رمپ تا ۵۵ سال بعد یعنی سال ۱۹۵۵ در همان مکان استفاده می‌شد.

کلمه‌‎ی پله‌ برقی اولین بار توسط شرکت اوتیس مورد استفاده قرار گرفت و تا قبل از سال ۱۹۳۰ که تبدیل به یک واژه‌ی عمومی شد، صرفا علامت تجاری شرکت اوتیس بود.

پله برقی‌های ابتدایی همیشه در حال کار و حرکت بودند و مسافران برای سوار شدن باید از کنار روی صفحه‌های متحرک آن می‌پریدند. بعد‌ها با کمک ایده‌های جدید، پله برقی‌های امروزی به دنیا معرفی شدند.

با مرتفع شدن برج‌ها و خانه‌ها محبوبیت پله برقی بیشتر از پیش شد و ایجاد بازار مناسب و استقبال از آن دلیل پیشرفت و تحول سریع و قابل توجه آن شد.

این وسیله‌ی کاربردی برای کسانی که مشکلات فیزیکی دارند و بالا رفتن از پله برای‌شان ممکن نیست بسیار کارآمد است. به همین دلیل است که امروز پله‌ برقی‌های خانگی به بازار آمده‌اند.

با پله برقی سفر کن!

با پله برقی سفر کن!
با پله برقی سفر کن!

شاید برای‌تان جالب باشه بدانید که طولانی‌ترین پله برقی جهان در گرند کنیون در استان هوبیی چین قرار دارد. طول آن ۶۸۸ متر است و در فضای طبیعی زیبایی ساخته شده است. افرادی که سوار این پله برقی می‌شوند می‌توانند از دیدن طبیعت اطراف خود و گشت و گذار در آن (بدون نیاز به قدم از قدم برداشتن.) لذت ببرند. روزانه افراد زیادی به دیدن این پله برقی می‌روند و کمابیش تبدیل به یکی از جاذبه‌های توریستی شده است. این پله‌برقی با مواد سازگار با محیط زیست یعنی چوب، کاشی و مواد قابل بازیافت درست شده است.

اولین پله برقی زیر آب در پارک اقیانوس فارگلوری در هوالین تایوان ساخته شده است. بازدیدکنندگان این آکواریوم می‌توانند با استفاده از این پله برقی وارد فضایی شوند که در آن کوسه‌ها و سایر آبزیان در حال شنا و زندگی هستند.

در سال ۱۹۹۳ در نروژ پله برقی‌ای نصب شد که از کوه ها بالا می رود. این پله برقی گردشگران زیادی را به خود جلب کرده است و به بیش از ۲۰۰۰۰۰ دوچرخه سوار کمک کرده است تا بدون تصادف از کوه ۱۳۰ متری بالا بروند.

پله‌های برقی امروز دیگر فقط کاربردشان بالا و پایین بردن ما نیست؛ آن‌ها ما را با خود به سفر می‌‌برند و امکان سرک کشیدن به گوشه‌های جذاب زمین را فراهم می‌کنند.

پیوند های اشتراک گذاری پست

Share on whatsapp
Share on telegram

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نوشته‌های تازه